Terug naar het begin  
Verklein tekstStandaard tekst grootteVergroot tekst
PRAKTIJK
THERAPEUTEN
ERVARINGEN
1E AFSPRAAK
VRAGEN
CONTACT
   

Martijn

De praktijk Oude Rijn betrekt, naast spiergroepen en lichaamshouding, ook een mentaal aspect in de behandeling. Door gericht na te gaan welke onderliggende oorzaken bijv. spierspanning veroorzaken, is het eenvoudiger de problemen aan te pakken. Hierbij valt te denken aan stress, vermoeidheid, ... 

De therapeuten behandelen daarmee niet alleen de symptomen, maar pakken het probleem daar aan waar het begint. Ontspanningsoefeningen en het aangaan van een persoonlijk gesprek zijn doorslaggevend bij het behalen van een positief resultaat. De open en positieve benadering die hierbij wordt ingezet, draagt bij aan een gevoel van ontspanning, juist zo belangrijk bij het oplossen van veel klachten. Als klant ben/word je bewuster van het gedrag en de situatie die bepaalde (spier)spanning oproept, waardoor veel eenvoudiger en doeltreffender kan worden behandeld.
 
"Ik ben al enkele jaren onder behandeling van verschillende therapeuten. Steeds werd met behulp van massages, manuele therapie en krachttraining geprobeerd de klachten weg te nemen. Steeds ook zonder blijvend resultaat. Bij praktijk 'Oude Rijn' worden niet alleen de spiergroepen en lichaamshouding in de behandeling betrokken, maar ook een stuk 'gewaarwording'. Wat gebeurt er in je hoofd, waar komt bepaalde spierspanning écht vandaan? Wat zijn mogelijke achterliggende oorzaken? Door juist over deze onderliggende oorzaken na te denken en op zoek te gaan naar 'ontspanning' ben ik nu voor het eerst in staat de spanning in mijn spieren te controleren en ben ik echt van mijn pijn af".
 
 
© Oude Rijn Fysiotherapie | Disclaimer | Privacy
Aangesloten bij het Centraal Kwaliteitsregister